درباره فضای ابری چه می دانید؟

درباره فضای ابری چه می دانید؟ حتما این اصطلاح را بارها شنیده اید یا بدون آنکه معنی آن را بدانید از آن استفاده کرده اید.فضای ابری در دنیای کنونی کاربرد زیادی دارد و به زودی مهمترین محل ذخیره سازی اطلاعات زندگی هر فردی خواهد شد.
ذخیره سازی اطلاعات به شکل عادی

برای توضیح ساده تر فضای ابری بهتر است کمی به عقب برگردیم. زمانی اطلاعات مهم زندگی شخصی خود را به شکل مکتوب در گاو صندوق ذخیره میکردید. پس از ظهور کامپیوتر این اطلاعات شامل عکس، فیلم و فایل متنی در حافظه کامپیوترها،فلاپی های کوچک با فضای کم،فلش مموری ها، موبایل، هارد اکسترنال و غیره ذخیره شد.
اما با پیشرفت تکنولوژی گوشی همراه و افزایش دانش عمومی،رشد فعالیت های تجاری و لزوم نگهداری و انتقال دانش، فایل های مهم شخصی و کاری نیز بیشتر شدند. پس نیاز به داشتن فضایی گسترده برای ذخیره این اطلاعات افزایش یافت. از طرف دیگر ممکن است در شرایط خاصی به این فایل ها احتیاج داشته باشید یا بخواهید آن ها را با دیگران به اشتراک بگذارید . پس ذخیره کردن این همه اطلاعات روی دستگاه های مختلف چندان ارزشمند نیست.
نیاز به دسترسی همیشگی به اطلاعات، جابه جایی ابزار ذخیره ساز و امکان دزدیده شدن دستگاه، امنیت داده ها را کم می کند. به همین دلیل داشتن فضایی بی نهایت برای ذخیره اطلاعات که همیشه در دسترس باشد احساس شد. به این ترتیب موضوع فضای آنلاین ذخیره سازی یا همان فضای ابری مطرح شد.
فضای ابری چیست؟
فضای ابری در اصطلاح ذخیره اطلاعات از کامپیوترهای شخصی یا گوشی های هوشمند بر روی سرورهای اینترنت است. با این روش شما در هر جای و با هر سیستمی به اطلاعات خود دسترسی دارید و تنها نیاز شما داشتن اینترنت است.
کمی قبلتر با استفاده از ایمیل ها این فضای ذخیره سازی را تجربه کرده اید.اما فضای ابری چیزی بیشتر از آن است. در این حالت فایل های آپلود شده به عنوان یک پشتیبان برای فایل های اصلی ذخیره می شوند. تا در مواقعی که فایل های اصلی پاک می شوند، ویروسی می شوند و یا آسیب می بینند بتوان آن ها را بازیابی و از آن ها استفاده کرد. یا اگر کاربر به اطلاعات خود نیاز دارد آن را روی دستگاه دیگری دانلود کند.
داده ها دقیقا کجا ذخیره می شوند؟
فایل های ذخیره شده در فضای ابری توسط رمزنگاری محافظت می شوند به این ترتیب کاربر در زمان استفاده باید از نام کاربری و رمز عبور استفاده کند.
دادههای ابری روی محل دیگری در سرورهایی که متعلق به شرکتهای بزرگ است، ذخیره میشوند و شما میتوانید از طریق اینترنت به آن دادهها دسترسی پیدا کنید
جالب است بدانید داده های شما روی یک چیپ خاص ذخیره نمیشوند. بلکه اطلاعات بین کامپیوترها جابهجا می شوند. شاید به همین دلیل به آن فضای ابری می گویند زیرا داده ها مانند ابر بین کامپیوترهای بزرگ حرکت میکنند
مزایای استفاده از فضای ابری:
دسترسی آسان و سریع در هر جا و با هر دستگاهی
امنیت بالا برای محافظت از اطلاعات ذخیره شده خصوصا در زمان دزده شدن سیستم های گوشی، لپتاپ و..
عدم اشغال فضای محدود سیستم های کامپیوتری، گوشی و …
قابلیت به اشتراک گذاری اطلاعات
امکان اختصاص فضای شخصی یا عمومی
برخی از سرویس های ذخیره سازی ابری

دراپ باکس (Drop Box)
دراپ باکس یکی از سرویس های قدیمی ارائه دهنده فضای ابری است. در سال ۲۰۰۷ توسط درو هوستون و آرش فردوسی، فارغالتحصیلان امآیتی ایجاد گردید. گرچه بعد از دراپ باکس سرویس های دیگری ایجاد شدند اما همچنان دراپ باکس محبوبیت خاصی در بین کاربران دارد. این سرویس دهنده در ابتدا 2 گیگابایت فضا در اختیار شما قرار میدهد. البته با دعوت از دوستان یا لینک کردن به شبکه های اجتماعی خود می توانید این فضا را افزایش دهید.
آمازون درایو (Amazon Drive)
آمازون درایو به کاربرانی که می خواهند فایل، عکس و ویدئو ذخیره سازی کنند، 5 گیگ فضای ابری برای ذخیره سازی می دهد.
اگر کاربر حساب وِیژه آمازون داشته باشد، می تواند به صورت نامحدود عکس ذخیره کند و 5 گیگی فضا هم برای فایل هایی با فرمت های دیگر در اختیار دارد.
افرادی که فضای بیشتری نیاز دارند می توانند با پرداخت هزینه مربوطه 100 گیگابایت یا یک ترابایت فضا خریداری کنند.
گوگل درایو (Google Drive)
اگر از طرفداران گوگل و مصرف کنندگان اندروید هستید فضای ابری گوگل درایو را به شما پیشنهاد میکنیم. چرا که این سرویس با دستگاه های اندرویدی به شکل پیش فرض یکپارچه شده است.
گوگل به کاربرانش فضای رایگان بسیاری برای ذخیره میدهد و البته از رمز نگاری 128 بیتی به جای 256 بیت استفاده میکند. و به گفته گوگل بدون دستور قضایی فایل ها شما را در اختیار کسی قرار نمیدهد. هرچند کار با محیط کاربری وب سایت گوگل درایو چندان ساده نیست.
وان درایو (One Drive)

وان درایو یا همان اسکایدرایو سابق، در فایل اکسپلورر ویندوز ۱۰ درونیسازی شده است.در صورت استفاده از ویندوز ۱۰ میتوانید مستقیما به وان درایو دسترسی داشته باشید.
این موضوع کار را برای کاربرانی که دستگاه خود را به جدیدترین نسخهی سیستمعامل بهروزرسانی کردهاند بسیار ساده میکند. وان درایو 5 گیگ فضای رایگان در اختیار کاربران قرار میدهد و قابلیت بازگردانی فایل ها را نیز داراست.
باکس (Box)
اگر فعالیت تجاری دارید بهترین سرور فضای ابری برای شما می تواند از طریق وب سایت باکس معرفی شود.
وب سایت باکس دارای طرح های رایگان و پولی است. این سرور گزینه های پیشرفته ای برای کاربری مشارکتی در اختیار شما قرار میدهد. این سرور توسط اپلیکیشن هایی مانند گوگل داکس و آفیس 365 پشتیبانی می شود و دارای امنیت بسیار خوبی است.
سرورهای معرفی شده برای شروع کار به صورت آزمایشی فضایی را در اختیار شما قرار میدهند که می توانید به مدت محدود آن را تست کنید. در پایان پیشنهاد میکنیم برای انتخاب بهترین سرور حتما از مدت زمان آزمایشی استفاده کنید خصوصا اگر اطلاعات شما بسیار حائذ اهمیت است.