اخبار کرونا ؛ علائم، پیشگیری، درمان و آمار

در اواخر ماه دسامبر مسئولان چین خبر از شیوع بیماری جدید و ناشناخته ای در شهر ووهان چین دادند. مقامات چین اعلام کردند که این بیماری بسیار شبیه به ذات الریه است. سازمان جهانی بهداشت این بیماری را از خانواده ویروس کرونا تشخیص داد. در این نوشته می خواهیم به شرح اخبار کرونا ، تاریچه، علائم، پیشگیری، درمان و دیگر سوالات و اطلاعات مربوط به این بیماری بپردازیم.
ویروس کرونا در بین حیوانات بسیار شایعه است و می تواند با تغییر شکل به انسان سرایت کند. از اوایل سال 2000 سه نوع دیگر از این بیماری به انسان سرایت کرده است. از جمله ی این بیماری ها می توان به سارس ((SARS در 2002 و مرس MERS)) در 2012 اشاره کرد.
دانشمندان بر این باورند که ویروس کرونا در اوایل ماه دسامبر توانایی انتقال به انسان را پیدا کرده است. به نظر می رسد که این ویروس ابتدا در بازارچه غذاهای دریایی شهر ووهان پیدا شده و سپس به بیرون منتقل شده است. اما آمارها نشان می دهد که اولین فرد مبتلا به کرونا ویروس هیچ ارتباطی به بازارچه نداشته است. محققان همچنان دنبال منشا اصلی این بیماری هستند.
نوع حیوانی که از آن ویروس به انسان منتقل شده است هنوز مشخص نیست. طبق یک گزارش تحقیقاتی و کدهای ژنتیکی ممکن است این بیماری از مار به انسان رسیده باشد. البته محققان از صحت این صحبت مطمئن نیستند. دیگر آزمایش ها حاکی از آن است که توانایی ژنتیکی این ویروس 96 درصد با ویروس کرونا در خفاش یکسان است. ویروس سارس نیز از خفاش به انسان منتقل شده بود.
آیا کرونا همان سارس است؟

هر چند که منبع شیوع هر دو بیماری کشور چین است و سارس و کرونا از یک خانواده هستند، اما کرونا یک ویروس کاملا جدید است. البته شباهت های این دو ویروس می تواند به دانشمندان در جهت یافتن پادزهر کمک بسیاری بکند.
آیا آمار چین در مورد مبتلایان به کرونا دقیق است؟
هنگام شیوع ویروس سارس، مقامات چینی سعی کردند حقیقت را از بازرسان سازمان بهداشت جهانی مخفی کنند و اطلاعات ناقصی در اختیارشان قرار دادند. اما مقامات چینی شیوع کرونا را به سرعت به سازمان سلامت جهانی اطلاع و به متخصصین این سازمان اجازه دادند تا برای رفع این بیماری با آن ها همکاری کنند.
وزیر سلامت و خدمات درمانی آمریکا در کنفرانس خبری علاوه بر اعلام شفافیت مقامات چین در مورد کرونا ویروس اعلام کرد: ” میزان همکاری چین نسبت به سال 2003 بسیار بیشتر بوده است.”
با همه ی این وجود منتقدان و شهروندان چینی نگران هستند که مقامات چین تعداد بیماران را کمتر از میزان واقعی اعلام کنند. یا مرگ و میر بر اثر این ویروس را با علت ذات الریه طبقه بندی کنند.
آیا COVID-19 برروی کودکان و زنان باردار تاثیر می گذارد؟
باتوجه به اینکه این ویروس جدید است ما هنوز نمی دانیم که چه تاثیزی برروی کودکان و یا زنان باردار خواهد گذاشت. اما می دانیم که افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری آلوده شوند. خطر ابتلا به بیماری کرونا برای کودکان زیر 6 سال بسیار کم است. زیرا سیستم دفاعی و ایمنی کودکان بسیار قوی می باشد. در حال حاضر موارد بسیار کمی از ابتلای کودکان به ویروس COVID-19 گزارش شده است. براساس اخبار کرونا این ویروس در موارد بسیار نادر کشنده خواهد بود و بیشتر موارد منجر به فوت در میان افراد میانسال با بیماری های زمینه ای بوده است.
مرگ و میر بر اثر کرونا
در حال حاضر هیچکس نمی داند که این ویروس چقدر خطرناک است. میزان خطرناکی هر بیماری به وخامت، شدت، سرعت و سهولت گسترش آن بستگی دارد. در صورتی که بیماری کشندگی زیادی نداشته باشد اما خیلی مسری باشد باز هم اثرات بسیار مخربی خواهد داشت. اگر بیماری درصد بسیار زیادی از آدم ها را درگیر کند حتی اگر تعداد بسیار کمی از آن ها جان خود را از دست دهند باز هم تعداد تلفات زیاد خواهد بود.
در حال حاضر درصد تلفات این ویروس بین 2 تا 3 درصد است که با ادامه پیدا کردن شیوع بیماری احتمال تغییر این درصدها وجود دارد. درصد تلفات ویروسی مثل سارس 14 درصد بوده است. البته اکثر تلفات بیماری کرونا افراد مسن بوده اند که بیماری هایی مثل: تنگی نفس، دیابت، فشارخون و یا بیماری های قلبی داشته اند. طبق آمار این دسته از افراد بیشتر در معرض بیماری هایی مثل آنفلونزا و یا کرونا هستند.
سرعت پخش ویروس کرونا
در حال حاضر سرعت احتمال پخش ویروس مشخص نیست. اما همانند دیگر ویروس ها، کرونا از طریق تماس نزدیک و یا هنگام عطسه و سرفه افراد آلوده انتقال می یابد.
در چین افراد مبتلا به کرونا ویروس این بیماری را به صورت فرد به فرد به یکدیگر منتقل کرده اند. مقامات چین اعلام کرده اند که افراد آلوده به ویروس می توانند حتی قبل از نشان دادن علائم بیماری این ویروس را به دیگران منتقل کنند چون دوران نهفتگی این بیماری بین 2 الی 3 هفته می باشد.
جسد فرد مبتلا به کرونا می تواند ناقل این بیماری باشد. به همین خاطر از تماس با جسد فرد مبتلا نیز باید خودداری شود.
لازم است بدانید که طبق تخمین های محققین سازمان بهداشت جهانی هر فرد مبتلا به طور متوسط 4/1 تا 5/2 نفر را آلوده می کند. طبق دیگر تحقیقات و اخبار کرونا هر فرد بیمار به طور میانگین 2 تا 3 نفر دیگر را آلوده می کند.
پیشگیری از کرونا
براساس اطلاعات به دست آمده از اخبار کرونا با رعایت نکات پیشگیری از آنفلونزا می توانیم از بیماری کرونا پیشگیری کنیم. این نکات شامل: شستن دست ها، پوشاندن دهان هنگام عطسه و سرفه و دور ماندن از افراد بیمار است.
لازم به ذکر است که اضطراب و استرس باعث کاهش ایمنی بدن می شود. این روزها با استفاده از تکنیک های آرام سازی، مدیتیشن و یوگا از ترس و استرس خود بکاهید.
علائم کرونا
در ابتدا ممکن است بیماری کرونا با سرماخوردگی و یا آنفلونزا اشتباه گرفته شود. تنها راه تشخیص قطعی کرونا انجام تست های آزمایشگاهی است. از جمله علائم اولیه و اصلی این بیماری می توان به تب، سرفه خشک، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی اشاره کرد. این علائم ساده و معمولی به مرور شدت می یابند و مشکلات گوارشی ایجاد می کنند.
برای انجام تست آزمایشگاهی این بیماری مقداری از مخاط دهان و یا بینی افراد را به کمک وسیله ای مثل گوش پاک کن بر می دارند و روی کیت های آزمایشی قرار می دهند. این کیت ها نمونه ویروس موجود در مخاط را با ویروس ایدز و سارس مقایسه می کند و بررسی های لازم را روی آن انجام می دهد.
کرونا در ایران

بیماری کرونا در حال شیوع در کشورهای مختلف جهان است. آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران و کسانیکه جان خود را از دست داده اند در حال افزایش است. اکثر مبتلایان به کرونا ویروس ساکن قم بوده اند و یا به این شهر سفر کرده اند. در میان شهرهای ایران، قم و تهران بیشترین درصد مبتلایان به این بیماری را داشته اند. شمار مبتلایان به کرونا در حال حاضر به 593 نفر و تعداد افراد فوت شده به 43 نفر رسیده است. تعداد بهبود یافتگان را نیز 123 نفر اعلام کرده اند.
در پایان اخبار کرونا
هر چند که ترس و نگرانی بسیار زیادی در مورد ابتلا به کرونا برتمام جهان سایه افکنده است. اما با توجه به آمار مرگ و میر می توان امیدوار بود میزان خطر این بیماری کمتر از آن چیزی است که بین مردم شایعه شده است. باتوجه به تلفات بیماری های هم خانواده کرونا (آنفلونزا) می توان پی برد که شاید آنچنان این بیماری هولناک نباشد.