راههای مقابله با عجول بودن

راه های مقابله با عجول بودن چیست؟ عجله کردن به نوعی پیامد دنیای تکنولوژیکال امروز برای بشر است. حتی اگر ذاتا فردی صبور و خونسرد باشید باز هم به سبب نیاز جامعه امروزی که سرعت در آن حرف اول را می زند کمی عجول خواهید شد. بسیاری از افراد به دلایل نادرست به عجولانه رفتار کردن عادت کرده اند و از آنجا که بشر همیشه از اصلاح کردن عادت های ماندگار خود فراری است، پس فراموش میکند که نیازمند تغییر و آموختن است. در این نوشته سعی داریم برای افرادی که علاقمندند از طریق ترک عادات نادرست به آرامش و شادابی دست پیدا کنند راه های مقابله با عجول بودن را بیان کنیم
شاید بپرسید عجول بودن چه اشکالی دارد؟ اما واقعیت این است که عجله در هرکاری به اضطراب و عصبی شدن می انجامد. این رفتار می تواند روی رسیدن شما به اهداف طولانی مدتتان تاثیر فوق العاده ای بگذارد. در واقع اگر بپرسید چطور می توانیم در هر کاری بهترین باشیم به شما خواهیم گفت عجول نباشید. از طرف دیگر عجول بودن بی مهری اطرافیان را برای شما به همراه خواهد داشت.
اما خبر خوب این است که هر کسی می تواند با آموزش ، تمرین و پشتکار به فردی صبور و دارای آرامش تبدیل شود. البته لطفا برای رسیدن به این مرحله عجله نکنید. چرا که هر کاری نیازمند گذر زمان است.

علت یابی کنید
کمی وقت بگذارید و بیاندیشید چرا و در چه شرایطی عجله میکنید ؟ محرک اصلی شما برای عجول بودن چیست؟ آیا در موارد که برنامه کاری فشرده ای دارید دچار رفتار عجولانه می شوید؟ آیا محدودیت زمانی یا حضور افراد یا موقعیت های خاصی باعث این امر می شوند؟ اساسا باید بدانید شلوغی بیش از حد به واکنش اضطرابی و بروز رفتار عجولانه دامن میزند. بنابراین اگر فردی هستید که چندین کار را با هم انجام میدهید برای همه آن ها برنامه ریزی کنید. لیستی از کارهای که باید انجام دهید آماده کنید و برای هر کدام زمان مشخصی قرار دهید. و سعی کنید در هر زمان فقط یکی از آن ها را انجام دهید به این ترتیب و به مرور زمان ذهن شما عادت میکند متمرکز باشد و از پراکندگی دور شود پس دیگر دچار اضطراب و عجله نخواهید شد.
یا حلش کنید یا رهایش کنید
عادت کنید به نوشتن موضوعات مختلفی که برایتان اهمیت دارد. اگر یک قرار کاری دارید. اگر وقت دکتر دارید. اگر قرار است برای مهمانی خرید کنید. اگر باید درباره موضوع مهمی با همسرتان صحبت کنید و یا نگرانی خاصی از رفتار دیگران دارید همه این ها را بنویسید و سپس به تک تک آن ها فکر کنید. آیا نگرانی شما درباره موضوعات مختلف منطقی است؟ اگر منطقی است پس باید برایشان راه حلی بیابید و اگر از دست شما کاری بر نمیاید بهترین راه این است که رهایش کنید. گفتن این جمله از انجام دادنش آسانتر است اما پس از آنکه مدتی بر روی مسائل ساده تر و موقتی این کار را تمرین کردید به مرور در برابر مسائل بزرگتر نیز خونسرد خواهید شد .

آگاه تر شوید
با مطالعه بیشتر درباره خصوصیات افراد عجول و البته رفتار صبورانه میتوانید پی ببرید رفتار عجولانه ریشه در هوش هیجانی دارد. مطالعه و افزایش آگاهی نسبت به ریشه یابی رفتارهای خود یکی از راه های مقابه با عجول بودن است.آگاهیتان را از رفتارهای ناگهانی مثل تصمیم های آنی بیشتر کنید این رفتارها مختص افراد عجول است. شما می توانید با بررسی نشانه های صبوری در دیگران به تمرین این رفتارها بپردازید و به این روش نسبت به افکار یا رفتار عجولانه خود آگاه باشید و در مواقع لزوم به کنترل آن بپردازید. مثلا در زمان صحبت کردن با دیگران می توانید تمرین سکوت کنید و بیشتر شاهد رفتار دیگران باشید. فراموش نکنید تمرین برای عجله نداشتن دقیقاً به این معناست که فرصت ها را به دیگران بدهیم.
به نتیجه ها زیاد اهمیت ندهید
عجول ها در انجام هر کاری به نتیجه بیشتر از مسیری که قرار است طی کنند توجه دارند. به همین دلیل هر کاری را به سعت شروع می کنند و به سرعت می خواهند به پایان آن برسند. باید سعی کنیم در رفتار خود و هر عملی که قرار میگیریم به نتیجه و انتهای ماجرا فکر نکنیم و از فرصت و زمانی که در حل مسائل و انجام کارها میگذاریم بهره ببریم.
ورزش کنید

زمان مشخصی برای تمرینات یوگا و مدیتیشن یا شنا اختصاص دهید.مدیتیشن علم صبر، شکیبایی و خودآگاهی است که میتوانیم با تمرین در آن به اقدام مهمی دست پیدا کنیم. گوش کردن به موسیقی آرام بخش یا دقت کردن به صدای ضربان قلب خود می تواند تمرین صبر و بردباری خوبی باشد. ورزش هایی مثل شنا و تمرینات مدیتیشن با توجهی که به تمرکز و بردباری در انجام تمرینات دارد، از راه های مقابله با عجول بودن است.
بپذیرید هر کاری زمان میبرَد
از مهمترین راه های مقابله با عجل بودن پذیرفتن این نکته است که رسیدن به هر چیزی نیاز به گذر زمان دارد.افراد بیصبر معمولا کسانی هستند که اصرار دارند کارها در همان لحظه انجام شود و دوست ندارند وقتشان را هدر دهند. بااینحال برخی کارها با عجله به نتیجه نمیرسند.
درمورد شادترین خاطراتتان فکر کنید. احتمالا آنها مواردی بودهاند که صبر شما نتیجهی مطلوبی داشته است، مانند زمانی که بهطور مداوم برای رسیدن به هدفی تلاش کردید و فعالیتتان فورا نتیجهبخش نبود یا برای ماندن در کنار یکی از عزیزانتان، کمی بیشتر وقت گذاشتید. اگر صبر و حوصله بهخرج نمیدادید، آیا میتوانستید چنین خاطراتی داشته باشید؟
تقریبا هرچیز واقعا خوب در زندگی، مستلزم صرف وقت و فداکاری است. با عجول بودن، بیشتر احتمال دارد از روابط، اهداف و سایر چیزهایی که برایتان مهماند، دست بکشید. شاید چیزهای خوب همیشه برای کسانی که صبر میکنند، پیش نیایند، اما اکثر چیزهای خوبی که پیش میآیند، فورا اتفاق نمیافتند.